Gebitsverzorging

Gebitsverzorging

Goede mondhygiëne is zeer belangrijk voor de algehele gezondheid van de mens. De gezondheid begint immers bij de mond, het voedsel moet via de mond naar binnen. Als deze functie verstoord is, gaat de algehele gezondheid achteruit. Bij het niet goed reinigen van het gebit kunnen tanden vatbaarder worden voor bijvoorbeeld tandplak, ontstoken tandvlees of gaatjes. Het is daarom belangrijk om de verzorging van het gebit niet te onderschatten. Met passend advies uw mondhygiëniste kunt u uw gebit zo goed mogelijk onderhouden. Door op de juiste manier uw tanden te poetsen en regelmatig te rageren draagt u bij aan goede mondhygiëne.

Aanvullend zorgt onze uitgebreide gebitsverzorging voor een stralend gebit door middel van professionele reiniging, tandsteen verwijderen, zoutstralen en polijsten van alle tanden en kiezen. Een goed onderhouden en schoon gebit gaat immers veel langer mee.

 

Wat kunt u zelf doen?

Door de juiste poetsmethode te hanteren kan een groot deel van de aanwezige tandplak weggepoetst worden. Tussen de tanden en kiezen blijft zelfs met een elektrische tandenborstel nog plak tussen de tanden en kiezen zitten. Voor de ruimtes tussen de tanden en kiezen wordt vaak een rager of stoker geadviseerd.

De mondhygiënist zal samen met u kijken welke hulpmiddelen tussen uw tanden en kiezen passen en demonstreren hoe u deze het best kunt gebruiken.

Certificaten

De certificaten van Team Meijer